Konijnvriendelijk vervoer

01-02-2023

Hoe vervoer je een konijn zo diervriendelijk mogelijk? Om een konijn zo konijn vriendelijk te vervoeren zijn er een aantal punten om rekening mee te houden.

Voor gemakkelijkheid van onszelf en die van het dier is het fijn als je een reismandje hebt die open kan op minimaal 2 plaatsen, en dat hij van kunststof is. Doordat hij op minimaal 2 plekken open te maken is en het konijn op dat moment geen zin of te bang is om er zelf uit te komen heb je een andere opening om hem of haar te pakken. Dit zorgt voor minder stress en getrek waardoor het reismandje leuk blijft.

Daarnaast is het fijn als er een handdoek, bodemmat of een anti slip mat in ligt zodat het konijn niet uitglijdt en zodat het konijn minder snel vuil wordt als hij of zij zijn behoefte moet doen onderweg.

Eenmaal in de auto zorg dat het reismandje recht staat en niet weg gezakt in de stoel. Hierdoor staan ze anders op een helling, dit is niet fijn voor het dier. Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld een grote portomonnee, een handdoek of een deken er onder of aan de achterkant te leggen zodat het reismandje horizontaal staat.