OVER MIJ

DEMI VAN DAM

Konijnentrimster

Behaalt certificaat: gediplomeerd konijnentrimmer.
Diploma voor paraveterinair-dierenartsassistent gespecialisseerd in konijnen d.m.v. cursussen.  

Een trimmer is een vrij beroep, dat houdt in dat iedereen zich trimmer mag en kan noemen. Dat betekend dat een  trimmer niet altijd gespecialiseerd is of hiervoor een diploma  behaald heeft. Vooral bij konijnen is het belangrijk dat je weet hoe je te werk moet gaan omdat de huid zo ontzettend dun is en snel inscheurt.

Mijn naam is Demi van Dam. Ik ben sinds 2021 werkzaam als paraveterinair dierenartsassistent, dit doe ik bij de Mobiele dierenkliniek waar ook de trimsalon gevestigd is. Mijn liefde voor dieren is al sinds kleins af aan. Vanaf november 2022 heb ik mijn certificaat voor het konijnentrimmen behaald en zal dit met alle liefde uitoefenen! Ik doe het trimmen naast mijn vaste baan in de dierenartsprakrijk, dat houdt in dat ik niet elk moment van de dag de telefoon op kan nemen. In dit geval is appen makkelijker dan bellen. 

 Elke nieuwe klant met een langharig konijn start met een 'Eerste trimbeurt behandeling' m.u.v. vervilting of extreme klitten. Een eerste trimbeurt behandeling houdt puur in dat de meeste konijnen nog nooit of nauwelijks bij een trimmer geweest zijn en hierdoor langer de tijd nodig is om de vacht zo zorgvuldig te verzorgen vergeleken met een normale trimbehandeling. Zodra de vacht eenmaal getrimd is, is het daarna veel makkelijker bij te houden.